Storsamling om demens

Vellykka fagdag for 250 tilsette i omsorg i Time og Klepp.

Professor emeritus i alderspsykiatri Knut Engedal  - Klikk for stort bileteProfessor emeritus i alderspsykiatri Knut Engedal

Hilde Selvikvåg åpna konferansen i Storstova den 22. januar med flott musikk og stort engasjement for demenssaken.

Høgdepunkta kom vidare som perler på ei snor. Me hadde både nasjonale og lokale innlegg. Professor emeritus i alderspsykiatri Knut Engedal åpna dagen kor han snakka om utfordringar knytta til diagnoser, diagnostikk og behandling ved demens.

Vidare fekk me høyre om gode prosjekt for personar med demens fra både Bryneheimen 1.etg og demensarbeidslaget ved Klepp heimeteneste.

Unni Olsen på 73 år, som har beinskjørhet og er norgesmester i styrkeløft, imponerte med si historie. Etter opptrening etter brudd i handleddet tok hun 80 kg i markløft.

Andre gode bidrag var frå:  Anders Mygland, jurist  frå fylkesmannen, Aart Huurnink om palliasjon ved demens, velferdsteknolgiprosjektet i Sør-Rogland ved Solveig Økland  og Beth Særgrov Holm.  Tor Engevik frå fagruppe i geriatri og demens, Personsentrert omsorg ved Jan Erik Fossmark i Stavanger kommune.

Denne dagen ga påfyll av god kunnskap og blei avslutta med føredrag fra pårørendesenteret. Demenskoordinatorene i Time og Klepp stod i spissen for denne flotte samlinga.