Friluftsliv

tur2.jpg - Klikk for stort bilete

 

Friluftslivet i Time

 

Friluftsaktiviteter

 

Ti Turar i Time

 

Selvom mesteparten av Time kommune er landbruksareal og nesten al jord er privateid, er det mulig å få flotte opplevelser i friluft, så lenge du respekterer annen manns eiendom. På mange eiendommer går det dyr på beite og du oppfordres til å ha hunden din i band. Der det går dyr på beite er det bandtvang i beitesesongen 1.4. - 31.10, men for enkelte områder kan der være bandtvang heile året av hensyn til dyr og vilt. 

 

Vil du fiske må du ha fiskekort. Det er bra fiske etter laks og ørret i Håelva (PDF, 5 MB)og i mange vatn er der ørret og røye. Jæren jakt og fiskelag har salg av fiskekort til noen elvestrekkninger og noen vatn. I lakseførende vassdrag (JPG, 247 kB) er bare lov å fiske i fiskesesongen. Fiskesesongen i Håelva er 15.6. - 20.9.

 

Vil du gå på jakt må du ha jegerprøve og tillatelse fra grunneigar. Bruker du båt/fartøy på vatn i kommunen kan du ikke bruke motor, unntatt på Frøylandsvatnet nord for Tangen. Dette av hensyn til både dyreliv og naboer. Kontakt Jæren jakt og fiskelag for mer informasjon.

 

Vil du gå en tur kan du følge en av de merkede nærturer eller litt lengre turer i terrenget som er samlet i opplegget ti turar i Time. Hugs å ferdes på stier og vegar for å unngå slitasje på naturen og på beitearealer. Må du igjennom tunet for å komme til utmark må du spørre om lov først. Utmark er areal som ikke er dyrket. Skogplantefelt er dog å rekne som utmark.

 

Er du grunneigar og trenger gjerdeklyver langs turstiar eller bandtvangskilt så ta kontakt med kommunen.

Publisert av Reidunn Øglænd. Ansvarleg Anne Reidun Garpestad. Sist endra 15.11.2016
Fann du det du leita etter?
Eksterne lenker