Unge sjakkspillere møter Norway Chess-stjernene på Bryne

Klikk for stort bileteDet blir sjakkfest på Bryne når over 50 skolesjakklag møtes til turnering, og til og med får besøk av alle de ti sjakkstjernene fra Altibox Norway Chess-turneringen. Fredag starter årets Norway Chess skoleturnering på Bryne Vidaregåande skule.

Over 160 deltakere fra 6 til 15 år deltar i årets Norway Chess skoleturnering. Her blir det sjakk, sosiale aktiviteter, besøk på hovedturneringen i Stavanger, og premier til alle deltakerne. Det blir også direkteoverføring på fjernsyn med kommentator i studio, og det er selvsagt et stort høydepunkt når spillerne fra hovedturneringen tar turen til Bryne i rutete sjakkbiler. Kanskje får de yngste spille noen trekk med dem?

Nytt av året er lørdagens tilbud til publikum, «Mini-games», i regi av Ungdommens Sjakkforbund (USF). Her kan store og små prøve seg på morsomme, hurtige og enkle sjakk-varianter. Tilbudet er åpent for alle som har lyst å komme innom skoleturneringen.

TV Vests sending fra turneringen starter lørdag kl 13, med opptak fra fredagens runder og direktesending med kommentator og gjester i studio.

Turneringen er et samarbeid mellom Altibox Norway Chess og Time kommune.

 

Program for skoleturneringen:

Fredag

11.00    Første runde på Bryne VGS

13.00    Andre spillerunde på Bryne VGS

14.00    Tredje spillerunde på Bryne VGS

Lørdag

10.00    Fjerde spillerunde på Bryne VGS
            Mini-games for publikum (10.00-16.00)

11.00    Fritidsaktiviteter for spillerne

13.00    Femte spillerunde på Bryne VGS

14.00    Sjette spillerunde på Bryne VGS

15.30    Spillerne fra hovedturneringen kommer

16.00    Premieseremoni