Ber vaksinerte følge med

Klikk for stort bileteSmittevernlegene i SUS sitt opptaksområde og sykehuset har i ettermiddag drøftet de nye opplysningene som er gjort kjent av FHI og Statens legemiddelverk (SLV) knyttet til mulige bivirkninger i etterkant av AstraZeneca vaksinering.

I Time er det helsepersonell som har fått denne vaksinen. Innbyggere som er vaksinert har fått vaksine frå Pfizer/BioNTech.

Det er så langt satt over 11 000 doser med AstraZeneca-vaksine i Helse Stavanger sitt opptaksområde. Det er ikke oppdaget tilfeller av alvorlige bivirkninger.

- Men vi følger situasjonen tett og ber medarbeidere som har fått vaksinen de siste 14 dagene om å være oppmerksomme, sier smittevernoverlegene Ruth Midtgarden, Hans Petter Torvik og Lars Kåre Kleppe.

I tråd med den nasjonale anbefalingen skal personer som har fått AstraZeneca vaksinen og som opplever kraftig økende sykdomsfølelse mer enn tre dager etter vaksinasjon og ser større eller mindre blå flekker i huden (hudblødninger), oppsøke fastlege eller legevakt så snart som mulig.

Helse Stavanger og kommunene i opptaksområdet har i tråd med nasjonale føringer satt vaksineringen på pause inntil videre. 

AstraZeneca-vaksinen er i stor grad tilbudt helsepersonell under 65 år.

Her finner du mer informasjon